Feestje? Artiesten, bands en acts vind je snel op Artiestenweb.nl home | forum | inschrijven | inloggen | adverteren | sitemap | links | F.A.Q.

Het uitkiezen van de muziek voor jullie bruiloft!

Het uitkiezen van de muziek voor jullie bruiloft!

Het uitkiezen van de muziek voor je bruiloft is een moeilijke opgave. Ten eerste is het belangrijk dat er bepaald wordt op welke momenten van de bruiloft jullie graag muziek zouden willen inzetten. Vervolgens dient er gekozen te worden voor de muzieksoort. Gaan jullie voor een muzikant, zanger, zangeres, band of toch misschien een DJ? Als jullie hier eenmaal uit zijn dan kan er gezocht worden naar de artiest(en)! Wat is echter belangrijk om te weten voordat je op zoek gaat? Hieronder een aantal tips!


TIP 1 - Regel de muziek ruim van te voren!

Belangrijk is om al vroeg te beginnen met het uitzoeken, kiezen en regelen van de muziek. Je zal namelijk maar net zien dat jullie na lang zoeken eindelijk de band gevonden hebben waar jullie zolang naar op zoek waren, maar dat deze op jullie trouwdag is volgeboekt. Het zoekwerk kan dan opnieuw beginnen, wat ontzettend tijdrovend is.

Zangeres voor een bruiloft

TIP 2 - Ga naar een showcase

Een showcase is een (klein) concert / optreden met als doel om een muzikant, zanger, zangeres, band of DJ een grotere bekendheid te geven in de muziekwereld. Door naar een showcase te gaan kunnen jullie kijken of de DJ die jullie op het oog hebben, voldoet aan jullie verwachtingen. Past de DJ bij jullie bruiloft en zijn jullie tevreden met zijn of haar kwaliteiten? Kortom, op deze manier weet je precies wat je in huis haalt!

DJ voor een bruiloft

TIP 3 - Wat als de zangeres afzegt?

Vraag altijd wat er gebeurd als de zangeres die jullie willen boeken afzegt in geval van overmacht, zoals ziekte. Overmacht heb je niet in de hand en kan iedereen overkomen, ook de zangeres die geboekt is voor de bruiloft! Het is belangrijk om te weten wat de consequenties hiervan zijn; krijg je je geld terug, of zal er een andere, maar gelijkwaardige zangeres haar plaats innemen? Denk hierbij ook goed na wat jullie zelf willen.

TIP 4 - Let goed op de prijs

Het is moeilijk te bepalen of het bedrag wat een muzikant vraagt voor zijn diensten, normaal is. Mochten jullie een muzikant op het oog hebben, kijk dan naar wat andere muzikanten vragen voor hun diensten. Op deze manier kan je goed inschatten of het gevraagde bedrag een normaal bedrag is. Let wel op dat je gelijkwaardige muzikanten met elkaar vergelijkt. Voor een meer ervaren muzikant betaal je natuurlijk ook meer. Op Internet zijn er genoeg sites te vinden waar je recensies kan lezen over muzikanten.

Muziek bij het maken van de trouwfoto

TIP 5 - Benodigde faciliteiten

Wat voor faciliteiten heeft jullie DJ nodig? Een DJ neemt vaak een licht- en geluidsinstallatie mee en in sommige gevallen nemen ze zelfs meer mee. Het kan zijn dat de DJ hiervoor het één en ander aan faciliteiten nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het aantal elektriciteitspunten. Belangrijk is of het aantal elektriciteitspunten ook aanwezig is op de locatie waar de DJ zal spelen! Vraag dus altijd naar de faciliteiten. Het zou erg vervelend zijn als de DJ op de locatie aankomt, maar niet kan spelen, omdat er bijvoorbeeld niet voldoende elektriciteitspunten aanwezig zijn.

TIP 6 - Maak duidelijke afspraken

Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken gemaakt worden! Bekend moet zijn hoe laat de band arriveert, hoeveel opbouwtijd zij nodig hebben, wat de speelduur is, hoe laat de band stopt met spelen en wat je voor dit alles betaald.

TIP 7 - Mogelijkheden langer blijven

Het kan zijn dat de zanger die jullie geboekt hebben zo leuk en gezellig is, dat jullie het fijn zouden vinden als hij wat langer zou kunnen blijven. Vraag vooraf naar deze mogelijkheid.

TIP 8 - Zorg voor een overeenkomst!

Alle voorgaande punten dienen bekend en vastgelegd te zijn, voordat jullie de gewenste artiest boeken. Vaak staat dit beschreven in de algemene voorwaarden. Vraag hier altijd naar en neem de tijd om dit goed door te nemen.

Op zoek naar een leuke band voor een bruiloft?