Feestje? Artiesten, bands en acts vind je snel op Artiestenweb.nl home | forum | inschrijven | inloggen | adverteren | sitemap | links | F.A.Q.

Muziek op jullie bruiloft kan de gehele dag door!

Muziek op jullie bruiloft kan de gehele dag door

Als een bruidspaar bij het plannen van hun bruiloft aankomt bij de muziek, dan wordt er vaak alleen gedacht aan muziek voor in de avond tijdens het feest of de receptie. Muziek kan echter op elk moment van de trouwdag een rol spelen.


Muziek bij het opstaan, jurk aan!

Jullie trouwdag is aangebroken en het is tijd om wakker te worden, te ontbijten en je voor te bereiden op deze grote dag. Uitgebreid in bad, in de make-up, haar opsteken en jurk aan! Zelfs al op dit moment kan muziek al een grote rol spelen. Muziek bevat emoties en brengt je altijd in een bepaalde stemming. Dit kan op z’n spannende dag als je trouwdag je erg helpen. Ben je bijvoorbeeld hartstikke nerveus? Zet dan een ontspannend muziekje op! Of wil je alvast in een feestelijke stemming komen? Zet dan een vrolijk nummer op! Het kan ook zijn dat je je gelofte nog niet helemaal af hebt, dan kan muziek je misschien net dat beetje inspiratie geven dat je nodig hebt.

Muziek voor en/of tijdens de ceremonie

Muziek voor en/of tijdens de ceremonie

Als jullie arriveren op de locatie waar jullie elkaar het jawoord zullen geven, dan zitten jullie gasten al op jullie te wachten. Ook hier kan muziek de sfeer al bepalen. Natuurlijk zal iedereen al opgewonden zijn, maar misschien willen jullie graag de ceremonie een bepaald thema geven? Een leuk idee is om een live artiest in te huren voor voor en/of tijdens de ceremonie. Met een live artiest is het nog gemakkelijker om een bepaalde sfeer te creëren. Er kan gedacht worden aan een zanger of zangeres maar een violist, gitarist of accordeonist kan ook de juiste snaar op de ceremonie raken voor net dat beetje extra dat jullie graag zouden willen zien.

Muziek bij het maken van de trouwfoto

Muziek bij het maken van de trouwfoto’s

Veel bruidsparen vinden het moeilijk om te poseren voor de camera, sommige voelen zich er zelfs ongemakkelijk bij. Muziek bij het maken van de foto’s wordt niet vaak gedaan, maar muziek kan je wel helpen ontspannen, waardoor het poseren voor de foto’s zeker makkelijker wordt! Een leuk idee is om de muzikant bij een aantal foto’s te betrekken, al staat hij alleen maar op de achtergrond. Misschien past dit zelfs wel bij het thema van jullie bruiloft. Als het thema bijvoorbeeld ‘Schotland’ is, dan valt een doedelzakspeler in originele kledij zeker niet uit de toom.

Muziek tijdens het diner

Live muziek tijdens het diner wordt ook wel diner dansant genoemd. Tijdens het diner wordt er dan de gelegenheid gegeven om te dansen. Als jullie ter ere van jullie bruiloft geen uitbundig feest willen geven, maar toch graag iets meer willen dan een diner, dan is een diner dansant ideaal. Het is eigenlijk een combinatie tussen een diner en een feest! Bij een diner dansant zijn er verschillende mogelijkheden betreffende de muziek denkbaar en kan het klein of groot aangepakt worden. Denk eraan wat jullie graag zouden willen zien tijdens het diner dansant, een zangeres of een violist zal een hele andere sfeer geven dan een klein bandje. Het is zeker handig om hier goed over na te denken.

Muziek bij het maken van de trouwfoto

Muziek tijdens de receptie of het feest

Bij het feest wordt de muziek nooit vergeten, want wat is nou een feest zonder muziek? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waar jullie aan kunnen denken. Het aanbod is enorm. Zo kunnen jullie kiezen uit een zanger, zangeres, duo, DJ, kleine band, grote band of misschien willen jullie het helemaal groot aanpakken, dan is zelfs een orkest mogelijk. Natuurlijk kan er ook gekozen worden om het eerste gedeelte wat rustiger te beginnen door middel van een pianist of saxofonist welke uiteindelijk gevolgd wordt door een bandje. Waar jullie ook voor kiezen, zorg ervoor dat het bij jullie past!

Op zoek naar een leuke band voor een bruiloft?

U kunt ten allen tijde naar de homepage van Artiestenweb gaan en daar een andere zoekopdracht uitvoeren.